Sajam mogućnosti u Prigorju Brdovečkom

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/SVIBANJ/Sajam mogućnosti Prigorje Brdovečko/Slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Druženje s policijom uz upoznavanje s kvalitetnim mogućnostima korištenja slobodnog vremena

Policajci iz Zaprešića u suradnji sa Službom prevencije Policijske uprave zagrebačke, Zagrebačkom županijom, Gradom Zaprešićem te općinama Brdovec, Pušća, Bistra i Dubravica kao i uz veliku podršku Vijeća za prevenciju koji su prepoznali svrhu ovog događaja, u sklopu preventivnog programa policije naziva “Zajedno više možemo” organizirali su „SAJAM MOGUĆNOSTI” koji je održan u petak 31. svibnja 2019. godine na školskom igralištu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u mjestu Prigorje Brdovečko.
 
Dva su se sata učenici, njih ukupno 400 koji pohađaju 4-te razrede u ukupno 7 osnovnih škola s područja Zaprešića, družili s policijskim službenicima  kako bi upoznali rad policije, porazgovarali i sprijateljili se s tim „pozivom“. Ujedno, tom prilikom im je prezentiran rad udruga kako bi ih se motiviralo na kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena. Sport, hobi, druženje s vršnjacima u slobodno vrijeme smanjuje rizike neprihvatljivog ponašanja mladih. Upravo je to glavni cilj „Sajmova mogućnosti“.
   
Na Sajmu je sudjelovalo  i svoje aktivnosti prezentiralo 15  izlagača i to: Vatrogasna zajednica Brdovec, Plesna udruga Ritmokracija, Judo klub „Panda“ Pušća i Zaprešić, Centar za mladež Zaprešić, Stolnoteniski klub Zaprešić, Planinarsko društvo Zaprešić, Taekwaondo klub Sutla, Biciklistički klub Bumbar,  Atletski klub Petros, Atletski klub Zaprešić, Hrvatski crveni križ GD Zaprešić, šahovski klub „Ban Jelačić“, Golf klub ban Jelačić, Rock 'n' roll klub Bistra, Foto film video amateri Luke i Škola ratnika Kyokushinkai.
 
Ipak je učenicima najviše plijenilo pažnju druženje s policijom, pa su tako vidjeli što i kako za policiju radi robot „Teodor“,  a kroz razgovor s policajcima su naučili o opasnostima minsko-eksplozivnih sredstava i ono što je najvažnije kako se zaštiti „da se nešto ružno ne dogodi.“ Da bi sve prošlo u najboljem redu, budno je pazio i načelnik Policijske postaje Zaprešić Mario Bošnjak, te na taj način pokazao učenicima koliko su policiji, upravo oni bitni, jer pozitivni životni stavovi koje sad izgrade pomoći će im kasnije u odabiru pozitivnih društvenih vrijednosti.  

FOTO: PU zagrebačka

Stranica