Sigurna turistička destinacija u Zagrebu - predstavljeni policijski službenici Republike Koreje

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Srpanj/Predstavljanje stranih policijskih službenika/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru projekta "Sigurna turistička destinacija" u Policijskoj upravi zagrebačkoj predstavljeni korejski policijski službenici

FOTO: PU zagrebačka

Danas, 4. srpnja 2022. godine, na konferenciji za medije u Policijskoj upravi zagrebačkoj predstavljen je ovogodišnji projekt „Sigurna turistička destinacija“ u kojem sudjeluju policijski službenici iz Republike Koreje.
 
Projekt „Sigurna turistička destinacija“ provodi se od 2006. godine te je u njemu do sada sudjelovalo ukupno 20 policijskih organizacija iz 18 zemalja s ukupno 910 stranih policijskih službenika.

„Ove godine će policijski službenici iz Republike Koreje raditi u zajedničkim policijskih ophodnjama s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke te će  pomoći našim policijskim službenicima u uspostavi što bolje komunikacije s korejskim turistima i obrnuto a sve s ciljem postizanja maksimalne sigurnosti korejskih turista“ naveo je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.
 
"Policijski službenici Republike Koreje su već radili na području Grada Zagreba 2019. godine i od tada imamo samo pozitivna iskustva", naglasio je načelnik Rašić te također dodao: "Postignut je bolji subjektivni osjećaj sigurnosti korejskih turista i bolja komunikacija s istima u svim situacijama kada su imali bilo kakvu potrebu za policijskom uslugom".

Vice Konzulica iz Veleposlanstva Republike Koreje Junghyun Park sve je prisutne pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu na hrvatskom jeziku te je istaknula posebno zadovoljstvo u ponovnom sudjelovanju policijskih službenika Republike Koreje u projektu „Sigurna turistička destinacija“. „Policijski službenici Republike Koreje su tu kako bi pomogli hrvatskim policijskim službenicima u održavanju javnog reda i mira i jamčili sigurnost i potporu korejskim turistima“ rekla je Vice Konzulica Junghyun Park.
 
Direktorica  Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld  navela je kako Policijska uprava zagrebačka i Grad Zagreb uspješno surađuju tijekom cijele godine,  pa tako i na  projektu „Sigurna turistička destinacija“. S obzirom na sve veći broj korejskih gostiju u Zagrebu, Turistička zajednica grada Zagreba iznimno je zadovoljna i zahvalna na dolasku pojačanja iz Republike Koreje, što ujedno predstavlja dobrodošlicu korejskim turistima.
 
Voditelj službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma je napomenuo kako je ovim projektom naglašeno proaktivno djelovanje te da prisutnost policijskih službenika pomaže u kreiranju dobrog (stvarnog i povoljnog) osjećaja subjektivne sigurnosti kod građana drugih zemalja koji su između ostalog i zbog toga razloga odabrali Republiku Hrvatsku kao svoju turističku destinaciju.
 
Policijskih službenika Republike Koreje će potporu hrvatskim policijskim službenicima pružati u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a već danas domaćini su ih upoznali s užim središtem Zagreba kako bi bolje upoznali okolinu svog radnog mjesta naredna dva mjeseca.
 
 

Stranica