Sud kaznio nesavjesne vozače u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Upravljao bez položenog vozačkog, s isteklom prometnom dozvolom i policom obveznog osiguranja te pod utjecajem opojnih droga pa kažnjen s novčanom kaznom od 20.200 kuna

FOTO: Ilustracija
 
U petak, 16. srpnja 2021. godine oko 15.20 sati 60-godišnjak je, za vrijeme dok je imao 0,64 g/kg alkohola u organizmu, upravljao motociklom marke Yamaha zagrebačkih registarskih oznaka Vrapčanskom ulicom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 127, policijski su službenici utvrdili da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da ne nosi zaštitnu kacigu. Sljedeći dan doveden je na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 9.000 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca. Vozač je uhićen, smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu te sljedeći dan doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.500 kuna.
 
U subotu, 17. srpnja 2021. godine oko 1 sat, 35-godišnjak je, za vrijeme dok je imao 1,40 g/kg alkohola u organizmu, u Ilici, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka južnom kolničkom trakom sjevernog prilaznog kolnika parkirališta u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s prilaznim kolnikom skladišta trgovačkog centra kod kućnog broja 288, skrivio je prometnu nesreću. Vozač je uhićen, smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu te sljedeći dan doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 7.500 kuna.
 
Istog dana, oko 13.40 sati, 52-godišnjak je upravljao mopedom marke „Peugeot“ zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Franje Puškarića u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 55, policijski su službenici utvrdili da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg u organizmu te da ne nosi zaštitnu kacigu.  Vozač je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.300 kuna.
 
Nekoliko sati kasnije, oko 18.10, 52-godišnjak je upravljao motociklom marke Jonway Ulicom I. oranički odvojak u smjeru juga. U Medarskoj ulici, kod kućnog broja 90, zaustavili su ga policijski službenici te obavili nadzor vozila i vozača. Obavljenim nadzorom utvrđeno je da vozilom upravlja za vrijeme dok je imao 0,64 g/kg alkohola u organizmu i bez položenog vozačkog ispita te da ne nosi zaštitnu kacigu. Također, utvrđeno je da njegov motocikl nije registriran. Vozač je uhićen, smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu te sljedeći dan doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju 15 dana s primjenom uvjetne osude na godinu dana, kao i novčana kazna u iznosu 13.000 kuna.
 
Istog dana, oko 19.25 sati, 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom II. Poljski put u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja bez položenog vozačkog i s isteklom prometnom dozvolom i policom obveznog osiguranja. Vozač je preliminarno testiran na prisutnost droge u organizmu koji test je bio pozitivan, nakon čega je odbio podvrgnuti se utvrđivanju prisutnosti opojnih droga stručnim pregledom te vađenjem krvi i urina. Vozač je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 20.200 kuna.
 
U nedjelju, 18. srpnja 2021. godine desetak minuta iza ponoći, 48-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Avenijom Dubrovnik u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski su službenici utvrdili da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg u organizmu.  Vozač je smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu te uhićen, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.000 kuna. Dvadesetak minuta kasnije za vrijeme dok je imao 2,14 g/kg alkohola u organizmu, 52-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka zapadnom kolničkom trakom Savske ceste, lijevom prometnom trakom za ravno u smjeru jugozapada. Dolaskom do kućnog broja 104 skrivio je prometnu nezgodu. Vozač je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 12.500 kuna.

Stranica