Sumnja se da je iskoristila svoj položaj, utjecaj i ovlasti radnog mjesta

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg

U jednom slučaju angažirala i drugu osobu radi izrade popratne dokumentacije za odobrenje i registraciju proizvoda za prodaju u RH

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s USKOK-om proveli su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom i 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ .
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena od 26. studenoga 2020. do 19. veljače 2021. godine u svojstvu ovlaštene službene osobe tijela državne uprave iskoristivši svoj položaj, utjecaj i ovlasti radnog mjesta, u više navrata zlorabila svoje ovlasti na način da je propustila donositi i poduzimati dužne radnje iz svojeg djelokruga rada, iako je znala da svojim postupcima i radnjama ne postupa u skladu s važećim zakonskim propisima, niti su pismena i rješenja koja je podnosila točna, a kojim radnjama je u konačnici oštetila proračun Republike Hrvatske te drugim osobama i sebi pribavljala protupravnu imovinsku korist.
 
Sumnja se da nije obavila inspekcijski nadzor iako je navela suprotno i to pokušala potkrijepiti zapisnikom u kojem je lažno predočila neobavljeno kao obavljeno. U nekoliko navrata, nije poduzela radnje u ugostiteljskim objektima koji su činili prekršaje, a u jednom slučaju osumnjičena je angažirala i drugo osumnjičenu osobu, s kojim je po prethodnim dogovorima, odgovornoj osobi trgovačkog društva s područja Zagreba, izradila popratnu dokumentaciju za odobrenje i registraciju proizvoda za prodaju na području Republike Hrvatske. Na taj način su odgovornu osobu trgovačkog društva doveli u zabludu vezano za izradu dokumentacije, koja je u stvarnosti izrađena od osumnjičene, a ne od strane drugo osumnjičene osobe. U konačnici, pribavili su za sebe dogovoreni novčani iznos, a koji su kasnije, u dogovoru međusobno podijelili.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta USKOK-u.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica