Trešnjevački policajci pronašli drogu u autu pa i u stanu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Protiv dvojice mladića starosti 19 i 21 godinu policijski službenici podnijeli su kaznene prijave

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
U subotu, 27. veljače 2021. godine oko 21 sat u Domašinečkoj ulici u Zagrebu, policijski su službenici legitimirali 19-godišnjaka koji se u svojstvu suvozača nalazio u osobnom automobilu marke Chevrolet zagrebačkih registarskih oznaka kojom prilikom je u automobilu pronađena plastična vrećica u kojoj se nalazila digitalna vaga, jedna vrećica ispunjena s oko 5,2 grama marihuane, vrećica ispunjena s oko 14,00 grama marihuane i jedna drobilica s oko 1,2 grama marihuane, a također, policijskim je službenicima 19-godišnjak predao novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Osumnjičeni je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici utvrdili osnovanu sumnju da je 19-godišnjak drogu kupovao od osumnjičenog 21-godišnjaka. Naime, sumnja se da je 21-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Trešnjevke, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na nezakonitom tržištu. Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili obavljenom pretragom stana na Trešnjevci koji koristi osumnjičeni 21-godišnjak gdje je pronađena vrećica ispunjena s oko 10 grama marihuane i dvije drobilice s tragovima marihuane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica