​Sveta misa priprave za Uskrs u Policijskoj upravi zagrebačkoj

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/OŽUJAK/MISA 22 3 2024/FOTO11.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja tradicionalno održana komemoracija za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke

FOTO: PU zagrebačka


Ususret Uskršnjim blagdanima, u iščekivanju Uskrsne noći kada život konačno pobjeđuje smrt, 22. ožujka 2024. godine, u kapeli Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ policijski kapelan velečasni Ivan Grinišin služio je svetu misu priprave za Uskrs za zaposlenike Policijske uprave zagrebačke.

Svetoj misi priprave za Uskrs, uz vjernički puk i nazočnosti zaposlenika Policijske uprave zagrebačke, euharistijskom slavlju prisustvovali su načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Danijel Blaić, zajedno s članovima užeg kolegija i suradnicima. Misnom slavlju nazočili su predstavnici Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja „Hrvatski feniks“, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata i druge, te smo se svi zajedno, na dostojan način prisjetili svojih pokojnika, posebno pokojnih i nestalih branitelja Policijske uprave zagrebačke.

U svojoj je propovijedi policijski kapelan velečasni Grinišin, osvrćući se na evanđeoski napis kako Isusa optužuju pozivajući da ga se sudi prema djelima, ali i riječima istaknuo je: „Čovjek je sklon suditi drugoga najprije po riječima. Čovjek se predstavlja riječima, komunicira, djeluje, ali on je ne samo pasivno stvorenje u ovom svijetu nego Božji suradnik u stvaranju svijeta i života, čovjek koji djeluje i čija su djela važna. Važno je da mi budemo ljudi riječi i djela. Potrebno je imati dobar i pristojan jezik izražavanja. Znamo kako riječ može raniti ili nanijeti štetu. Potrebno je i imati dobra djela i svaka dobra riječ treba biti popraćena i dobrim djelima“.

Prije završnog blagoslova policijski kapelan se zahvalio rukovodstvu Policijske uprave zagrebačke na čelu s načelnikom Markom Rašićem i svim njegovim suradnicima na svemu što čine za dobrobit zaposlenika i u tom ozračju čestitao je svima nadolazeći blagdan Isusova uskrsnuća - Uskrs.

Nakon svete mise, u Policijskoj upravi zagrebačkoj, u Ulici Matice hrvatske 4, ispred Spomen ploče poginulih i nestalih branitelja, policijski kapelan je predvodio molitvu u znak sjećanja na njih dok je načelnik Policijske uprave zagrebačke u prisustvu najbližih suradnika položio cvjetni aranžman i zapaljena je svijeća.

Stranica