Teške krađe

Slika PU_ZG/slike/MUP/uhicenik02.jpg

Policijski su službenici Policijske postaje Velika Gorica dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je 28-godišnjak počinio teške krađe na štetu 5 tvrtki (3 tvrtke sa sjedištem u Samoboru, jedna sa sjedištem u Zagrebu i jedna sa sjedištem u Schwabachu, Njemačka) a u počinjenju navedenih kaznenih djela pomagao mu je 36-godišnjak. Osumnjičeni su 13. ožujka 2012. provalili u skladište zagrebačke tvrtke u Bukovinčevom putu i otuđili oko 100 litara motornog ulja, 500 litara nafte i teretno vozilo mercedes sprinter, nakon čega su pobjegli. Provale su ponovili 4. svibnja 2012. u 4 skladišta tvrtki na području Samobora, Hrvatskih branitelja. Od tamo su otuđili razni alat (bušilice, brusilice, kosilice, aparat za zavarivanje i dr) i teretni automobil fiat ducato. S otuđenim stvarima pobjegli su s mjesta događaja. Na temelju naloga nadležnog suda pregledane su prostorije koje koriste osumnjičeni i utvrđeno je da su navedeni muškarci otuđena vozila rastavljali u dijelove koje su potom prodavali. Pretragom je pronađen i razni otuđeni alat. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 270 000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak je uz Posebno izvješće ODO-u odveden pritvorskom nadzorniku, a 36-godišnjak je pušten na slobodu.  

 

Foto: Ilustracija

Policijski su službenici Policijske postaje Velika Gorica dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je 28-godišnjak počinio teške krađe na štetu 5 tvrtki (3 tvrtke sa sjedištem u Samoboru, jedna sa sjedištem u Zagrebu i jedna sa sjedištem u Schwabachu, Njemačka) a u počinjenju navedenih kaznenih djela pomagao mu je 36-godišnjak.

Osumnjičeni su 13. ožujka 2012. provalili u skladište zagrebačke tvrtke u Bukovinčevom putu i otuđili oko 100 litara motornog ulja, 500 litara nafte i teretno vozilo mercedes sprinter, nakon čega su pobjegli.

Provale su ponovili 4. svibnja 2012. u 4 skladišta tvrtki na području Samobora, Hrvatskih branitelja. Od tamo su otuđili razni alat (bušilice, brusilice, kosilice, aparat za zavarivanje i dr) i teretni automobil fiat ducato. S otuđenim stvarima pobjegli su s mjesta događaja.

Na temelju naloga nadležnog suda pregledane su prostorije koje koriste osumnjičeni i utvrđeno je da su navedeni muškarci otuđena vozila rastavljali u dijelove koje su potom prodavali. Pretragom je pronađen i razni otuđeni alat.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 270 000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak je uz Posebno izvješće ODO-u odveden pritvorskom nadzorniku, a 36-godišnjak je pušten na slobodu.



Stranica