Tijekom nadzora prometa policijski službenici ih zbog prekršaja u prometu prijavili sudu

Izrečene im novčane kazne i zaštitne mjere

U ponedjeljak, 27.  studenoga 2023. godine u 18.25 sati je 37-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Brezovičkom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 119 policijski službenici su provedenim nadzorom vozila i vozača utvrdili da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 2600 eura.
 
U ponedjeljak, 27.  studenoga 2023. godine u 19.55 sati je 45-godišnjak, pijan i apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju, obzirom da je koncentracija alkohola u krvi u trenutku prometne nesreće bila najmanje 1.95 g/kg te za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola budući je u razdoblju od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova, a prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, iako ne smije upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka i kretao se Avenijom Dubrovnik u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Avenijom Većeslava Holjevca naletio je na osobni automobil šibenskih registarskih oznaka. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3350 eura.
 
U srijedu, 29. studenoga 2023. godine u 15.41 sati je 37-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,81 g/kg) upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka s postavljenim zglobno rastavljivim uređajem za vuču priključnog vozila (EURO kuka) iako nije vukao priključno vozilo, a kretao se Svetoklarskom ulicom u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja 7 naletio je na dvorišnu ogradu. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1790 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.

Stranica