Trojica muškaraca osumnjičena da su u kući u Dubravi, radi daljnje preprodaje, skrivali, vagali i prepakiravali kokain

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/PROSINAC/SKP, obrada, 812.2021/SKP, Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Pretragom kuće, osim kokaina, pronađeno i oružje


FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca (32, 29 i 22) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da su protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine kokaina koji su potom skrivali, vagali i prepakiravali u kući u Dubravi, nakon čega su tako pripremljenu drogu dalje preprodavali.
 
Policijski službenici su obavljenom pretragom kuće u Dubravi pronašli 61 gram kokaina pakiranog u 32 plastične vrećice, digitalnu vagu i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge, dva pištolja s pripadajućim spremnicima te 23 komada streljiva.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku te su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeli kaznenu prijavu.
 
Isto tako će se protiv 22-godišnjaka redovnim putem nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja članka 11. stavka 4. i prekršaja iz članka 30. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
 

Stranica