Zagrebačka policija podnosi Optužni prijedlog protiv 58-godišnjeg organizatora neprijavljenih javnih okupljanja

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Policijska uprava zagrebačka nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljeno javno okupljanje koje se održalo jučer, 7. prosinca 2021. godine na Trešnjevci u Ulici Horvaćanski zavoj s početkom oko 8.50 sati.  
 
Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 58-godišnjak kao fizička osoba u svojstvu organizatora organizirao javno okupljanje, bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavio nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnom okupljanju.
 
Iz navedenog razloga, sumnja se da je počinio prekršaj iz članka 7. Zakona o javnom okupljanju i članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Shodno navedenom, bit će podnijet Optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, dok će mu za prekršaj iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti biti izdan Obavezni prekršajni nalog.
 
U svim slučajevima kada se utvrdi osnovana sumnja da je na takvim okupljanjima konkretan počinitelj ili više njih, prekršio neke od odredbi Zakona o javnom okupljanju, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ili eventualno Kaznenog zakona, nakon prikupljanja dokaza i drugih radnji propisanih Prekršajnim zakonom ili Zakonom o kaznenom postupku, podnose se odgovarajući optužni akti.
 
 

Stranica