U dva dana provalio u četiri ugostiteljska objekta, otkrili ga policajci iz Dubrave

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policajac i vozilo.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja muškarac predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracije
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem od kojih je jedno ostalo u pokušaju.
 
Sumnja se da je 39-godišnjak 4. i 5. kolovoza 2023., s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, u večernjim ili noćnim satima, dolazio do ugostiteljskih objekata na području Maksimira i Dubrave. U pogodnom trenutku, sumnja se, prikladnim bi alatom nasilno otvarao vrata ili prozore objekata, a zatim u njih ulazio i otuđivao novac, najčešće polog iz blagajne ugostiteljskog objekta. U tri je navrata u namjeri otuđenja uspio dok je u jedan objekt provalio kroz prozor, ušao u prostor s namjerom krađe, a potom iz ladice uzeo metalnu kasu no u njoj, po otvaranju, nije bilo novca zbog čega ju je ostavio i udaljio se s mjesta događaja.   
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 650 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su dostavili posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok su 39-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica