U dva navrata prouzročio požar u Centru grada

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/Svibanj/2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija uhitila muškarca osumnjičenog za više kaznenih djela

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ i kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 18. prosinca 2019. godine oko 4.20 sati došao u Tkalčićevu ulicu, ušao u dvorište zgrade, prišao prostoru za odlaganje smeća te je otvorenim plamenom zapalio predmete koji su se nalazili u kanti. Uslijed toga, požar se proširio na pročelje stambene zgrade te su nastala oštećenja u vidu termičke destrukcije žbuke pročelja zgrade, okvira i krila prozora na podestu između prizemlja i prvog kata te začađenja i puknuća stjenke prozora stana na prvom katu. U to vrijeme u stanu se nalazila oštećena s dvoje maloljetne djece koji su uspjeli izaći iz stana nakon što su vatrogasci nasilno otvorili vrata njihova stana. Požar se proširio i na parkirani osobni automobil marke Chevrolet Captiva zagrebačkih registarskih oznaka.
 
Nadalje, sumnja se, da je osumnjičeni 22. travnja 2020. godine oko 3.20 sati, došao do terase ugostiteljskog objekta u Vlaškoj ulici gdje je otvorenim plamenom zapalio plastičnu oblogu konstrukcije krovišta terase. Uslijed požara došlo je do zapaljenja dvije električne grijalice, dvije klupe za sjedenje te oštećenja pločica. Nakon toga, pješice se uputio do haustora Ulice Pod zidom gdje se kratko zadržao, da bi potom otišao na Opatovinu, prišao štandu i otvorenim plamenog zapalio drvenu konstrukciju. Požar se proširio na još nekoliko obližnjih štandova koji su pri tome u potpunosti izgorjeli. Nadalje požar se proširio, i ovaj put na parkirani osobni automobil marke Fiat Stilo zagrebačkih registarskih oznaka, a koji je bio parkiran ispred štandova te i on u potpunosti izgorio. Ujedno, djelovanjem požara oštećeno je nekoliko prozora na obližnjim stanovima te su oštećene kante za komunalni otpad.
 
Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima zasad je neutvrđena, cijeni se većom.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica