U jednom danu, u periodu od tri sata provalile u tri kuće

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Osumnjičene zajedno provalile u devet kuća

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom i 41-godišnjom bosanskohercegovačkom državljankom zbog sumnje u počinjenje devet kaznena djela „Teška krađa“ od kojih su dva ostala u pokušaju te jednog kaznenog djela „Krađa“ u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da su osumnjičene od početka kolovoza do početka listopada 2021. godine, po prethodnom međusobnom dogovoru s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi prilazile obiteljskim kućama uglavnom na području Dubrave da bi zatim nasilno otvarale vrata ili prozore na istima, ulazile u unutrašnjost od kud bi  otuđivale novac i nakit. Od ukupno devet kaznenih dijela, tri su provale počinile u istom danu, dok je u jednom dijelu s njima bio za sada jedan nepoznati počinitelj.
 
Nadalje se sumnja da je 41-godišnjakinja krajem svibnja 2021. godine sama počinila kazneno djelo „Krađa“ kad je također na području Dubrave s istim ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi ušla u otključanu obiteljsku kuću  u kojoj je otvarala ladice i ormare, a u čemu je uočena od strane vlasnice da bi se potom osumnjičena ništa ne otuđivši dala u bijeg.
Nedugo po izlasku iz kuće osumnjičena je na ulici uhićena po policijski službenicima te privedena u službene prostorije.
 
Ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 60 300 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 41-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok je prijava protiv 22-godišnjakine podnijeta redovnim putem.

Stranica