U jutarnjim satima, na ulici, prevarila „susjede“ starije životne dobi

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Osumnjičena za šest prijevara na području Črnomerca

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela „Prijevara“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičena 42-godišnjakinja, u vremenu od 2. veljače 2023. do 17. srpnja 2024. godine na području Črnomerca počinila ukupno šest kaznenih djela prijevare.
 
Sumnja se da je osumnjičena prilazila oštećenima na ulici u jutarnjim satima i predstavljala se kao susjeda odnosno lažnim prikazivanjem činjenica dovodila ih u zabludu da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, a oštećene „umirivala“ da će im isti dan u popodnevnim satima vratiti posuđeni novac.
 
Naime, sumnja se da je 1. veljače 2023. godine, na ulici u Ilici, prišla oštećenoj 82-godišnjakinji i predstavila se kao kćer poznanika, te joj izjavila da će joj zbog neplaćenih računa doći iskopčati struju, zatražila iznos od 200 eura, a što joj je oštećena i predala.
 
Nadalje, sumnja se da je na sličan način 2. kolovoza 2023. ispred bolnice, na Vinogradskoj cesti, prišla oštećenom 77-godišnjaku, također predstavljajući se kao susjeda i s istom pričom zatražila da joj posudi novac. Zajedno su otišli do bankomata gdje je oštećeni u dva navrata podigao novac u ukupnom iznosu od 500 eura i predao ih osumnjičenoj. Sumnja se da je osumnjičena ponovila i 11. listopada 2023. na istom mjestu, prišla drugom oštećenom 73-godišnjaku i zatražila iznos od 350 eura, gdje su dolaskom do bankomata, osumnjičena na ekranu bankomata pritiskom na tipku zatražila isplatu od 500 eura, koje je novčanice uzela i zadržala.
 
Zatim se sumnja da je osumnjičena, 20. studenoga 2023. prišla oštećenoj 87-godišnjakinji također navodeći da treba platiti račun za struju da joj posudi novac. Nakon dolaska do bankomata, nepažnjom oštećene i u zabludi, tipkalom zatražila i isplatila iznos od 650 eura koje je osumnjičena uzela i zadržala.
 
Dok se sumnja da je u 2024. godini, prvo 27. lipnja, na okretištu Črnomerec, prevarila oštećenu 87-godišnjakinju na način da se također predstavila kao susjeda da joj posudi novac. Oštećena je otišla u poslovnicu banke podići novac u iznosu od 500 eura i predala ga osumnjičenoj koja je novac uzela i zadržala. Također, drugi je puta ove godine, sumnja se, 17. srpnja, u ulici Nad Lipom prišla oštećenoj 83-godišnjakinji, kao susjeda, i tražila da joj posudi novac, te odlaskom do bankomata osumnjičena pritiskom na tipkalo podignula 500 eura koje je uzela i zadržala.
 
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 2850 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene, Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljeno je posebno izvješće.

Stranica