U kapeli Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ obilježen završetak korizmenog hoda

  • Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja u Ulici matice hrvatske 4, tradicionalno je održana komemoracija za sve poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke

FOTO: PU zagrebačka
 

 Svetom misom u kapeli djelatnici Policijske uprave zagrebačke i vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, uoči vazmenog trodnevlja, obilježili su završetak korizmenog hoda po ustrojstvenim jedinicama Policijske uprave zagrebačke krećući se kroz molitvu ka radosnom uskrsnom otajstvu.
 
Danas, 5. travnja u kapeli Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je korizmenu i vazmenu Misu, kao i misu zahvalnicu i zadušnicu za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke. U skladu s tradicijom, uz vjernički puk, misi su prisustvovali načelnik Sektora za javni red i sigurnost g. Davor Posilović, načelnik Operativno komunikacijskog centra policije g. Stipo Mandić, načelnik Sektora za granicu g. Božo Radišić, načelnica Sektora za imigraciju, državljanstvo  i upravne poslove gđa. Mladenka Barišić i voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću gđa Marija Goatti.
 
U samoj propovijedi policijski kapelan don Marin Drago Kozić je naglasio djelovanje Isusovo zadnje tri godine. „Prve godine je okupljao i  išao ljudima koji su na margini društva, druge godine je ljude liječio duhovno i tjelesno a treće godine se obraćao uglednim ljudima i farizejima govoreći im da će ih samo istina osloboditi kako bi spoznali da je On Sin Božji koji ga je poslao na ovaj svijet i da se svijet po Njemu spasi i otkupi za vječni život“.
 
Sjetili smo se naših najmilijih ali prvenstveno, svih naših iz Policijske uprave zagrebački koji su nam stalno u mislima i kojima smo zahvalni za učinjeno na zemaljskom putu, vjerujući kako vjerničkom molitvom možemo ostati blizu njih vjerujući u snagu zahvalne molitve. Za sve one koji su položili život na Oltar domovine, izaslanstvo Policijske uprave zagrebačke, zapalilo je svijeću i položilo cvijeće kod Spomen ploče odajući počast uz prigodnu molitvu kako bi uspomena na njih i dalje živjela.
 

Stranica