U kombiju prevozio više od 250 kilograma marihuane pakirane u plastične pakete

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/ožujak/2-3-2023- droga/IMG-3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Crnim vrećama prekrio 200 paketa i uputio se na autoput ne računajući da će biti otkriven

FOTO i VIDEO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim državljaninom Crne Gore zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.


 
Jučer, 1. ožujka 2023. godine u popodnevnim satima kod naplatnih postaja Lučko, policijski službenici prilikom obavljanja redovne kontrole u prometu i pojačanog postupanja prema navijačima, zaustavili su osobni automobil marke Opel Vivaro. Policajci su opravdali svoju sumnju jer je u vozilu uočena veća količina vreća ispunjana s marihuanom sakrivena na zadnjem sjedištu kombija. Vozač, za koje je utvrđeno da je 23-godišnji državljanin Crne Gore je uhićen i priveden u službene prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje.
 
Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio navedeno na način da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavio veće količine konoplje tipa droga koju je potom sakrio u kombi vozilu marke Opel Vivaro vlasništvo trgovačkog društva iz Dubrovnika, a kojim se koristi.


 
Obavljenom pretragom kombi vozila pronađeno je 250,2 kilograma marihuane pakirane u 200 plastičnih paketa. Tijekom kriminalističkog istraživanja oduzet određeni novčani iznos za koji postoji sumnja da je pribavljen preprodajom droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica