U prometnoj nesreći teško ozlijeđena putnica

Zbog izazivanja prometne nesreće, protiv 72-godišnje vozačice podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Jučer, 16. studenoga oko 17 sati, 72-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom marke Hyundai i20 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se lijevom prometnom trakom Ulice Matetić-Ronjgova u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s ulicom Josipa Slavenskog, na kojem se prometom upravljalo semaforima, koji su radili automatski i ispravno, ista je u raskrižju skrenula lijevo u smjeru juga prema ulici Josipa Slavenskog, dok je na semaforu za smjer kretanja ravno i desno bio upaljen znak zelenog svjetla, iako je prometnim znakom (oznakom na kolniku) obavezan smjer ravno, te pritom nije propustila vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja. Tom prilikom, zbog nepoštivanja prometnog znaka i prednosti prolaska, u raskrižju, na prednji desni dio njenog vozila, u izbjegavanju naleta skretanjem desno, prednjim dijelom naletio je osobni automobil marke Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak, a koji je dolazio iz suprotnog smjera prometnom trakom za ravno Ulice Matetić-Ronjgova u smjeru istoka. U spomenuto raskrižje ušao JE dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo zadržavajući smjer kretanja, i pritom je imao prednost prolaska u odnosu na 72-godišnju vozačicu.
Od naleta Renault je odbačen na dio nogostupa i mekog terena s jugoistočne strane raskrižja, nakon čega je naletio na zapadni zid zgrade kućnog broja 11, Ulice Josipa Slavenskog.
 
U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 66-godišnja putnica iz Renaulta, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Sestre milosrdnice.

Stranica