U Sesvetama uhićen 36-godišnjak temeljem Europskog uhidbenog naloga

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/KOLOVOZ/DROGA I ORUŽJE,KI 29-8/slika 1-1.jpg
  • Slika
  • Slika

Pretragom mu pronađeni kokain, novac, oružje i streljivo

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su 27. kolovoza 2024. postupali temeljem Europskog uhidbenog i Europskog istražnog naloga Republike Austrije kojom prilikom je 36-godišnjak uhićen zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela - teško kazneno djelo trgovine opojnim sredstvima austrijskog Zakona o opojnim drogama, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od 15 godina, a koji odgovara kaznenim djelima iz članka 190. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljene su pretrage stana i drugih prostorija na području Sesveta kojima se koristi osumnjičeni te je pronađeno ukupno 2.292,1 grama kokaina pakirano u 12 paketa, 108 grama punila za miješanje radi povećanja mase droge, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima kokaina, uređaj za vakumiranje, pribor za miješanje i pakiranje robe, novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge te tri pištolja više komada streljiva i mobilnih uređaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok daljnji kazneni progon preuzima Državno odvjetništvo Innsbruck, Republike Austrije.

Stranica