U stanu na Stenjevcu skrivali i prepakiravali drogu radi daljnje preprodaje

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/SIJEČANJ/Obrada 18-1/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pronađena marihuana, kokain, hašiš i nekoliko komada streljiva

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakinjom i 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama".
 
Sumnja se da su, od točno neutvrđenog dana pa sve do 16. siječnja 2024. godine, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga,  na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali i skladištili marihuanu i kokain koje su koju su potom u stanu na Stenjevcu skrivali, vagali i prepakiravali, a potom i preprodavali.
 
Policijski službenici su temeljem Naloga Županijskog suda u Zagrebu obavili pretragu stana na Stenjevcu te je pronađena jedna vrećica ispunjena marihuanom ukupne težine 148 grama, jedna  vrećica ispunjena marihuanom ukupne težine 505 grama, jedna vrećica ispunjena s MDMA ukupne težine 80 grama, jedno kinder jaje žute boje u kojem su se nalazile tri vrećice ispunjene kokainom pojedinačnih težina 0,8 grama, 0,75 grama i 0,40 grama, jedna vrećica ispunjena kokainom ukupne težine 34,92 grama, jedna vrećica ispunjena marihuanom ukupne težine 12,81 grama, jedna kutijica u kojoj se nalazio hašiš ukupne težine 6,29 grama, dvije digitalne vage, uređaj za vakumiranje i vrećice za vakumiranje i sedam komada streljiva kalibra. Policijski službenici su ujedno obavili i pretragu osobnog automobila marke Kia te su od pronađena tri mobilna uređaja koja su od 45-godišnjakinje i oduzeta.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu 45-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku, kaznena prijava podnijeta je općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Osumnjičeni 38-godišnjak će, zbog ranije mu izrečene kazne zatvora, biti predan nadležnom tijelu.
 

Stranica