U stanu na Trešnjevci skrivao i preprodavao marihuanu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na Trešnjevci nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na nezakonitom tržištu.
 
Naime, osumnjičeni je od ljeta 2020. godine u stanu na Trešnjevci u najmanje četiri navrata drugoj osobi prodao od 15,0 do 25,0 grama marihuane, za različite novčane iznose, a posljednji puta to je učinio 28. siječnja 2021. godine oko 20.45 sati, kada je prema prethodnom dogovoru u svom stanu drugoj osobi prodao ukupno 50,0 grama marihuane pakirane u dvije plastične vrećice, za novčani iznos od 2700 kuna.
 
Također, pretragom stana kojim se koristi policijski su službenici pronašli ukupno 657,0 grama marihuane pakirane u 14 različitih paketa, dvije digitalne vage s tragovima droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.
 
FOTO: Ilustracija

Stranica