U stanu u Vrapču skrivao veće količine droge

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/SRPANJ/droga ČRNKAS 120721/slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pretragom stana pronađeno više od 17 kilograma marihuane, kokain i pištolj

FOTO: PU zagrebačka

 Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“
 
Sumnja se da je 45-godišnjak protivno odredbama članka 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na ilegalnom tržištu nabavljao veće količine marihuane i kokaina, koje je potom vagao i pakirao u stanu na području Vrapča, a sve s ciljem daljnje preprodaje.
Policijski službenici s Črnomerca potvrdili su svoju sumnju 10. srpnja kad je na temelju naloga suda obavljena pretraga stana, prostora te vozila kojim se osumnjičeni koristi kojom prilikom je pronađeno više plastičnih vakumiranih vrećica i jedna staklenka ispunjeno s ukupno 17 300 grama marihuane, dvije vrećice ispunjene s ukupno 1,7 grama kokaina, oprema za vaganje i pakiranje droge te pištolj marke Crvena zastava koji je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu, dok je osumnjičenom uručena obavijest na temelju članka 109a Prekršajnog zakona, poradi počinjenja prekršaja iz članka 11. stavak 4 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Stranica