U svezi lažne dojave o eksplozivnoj napravi na kriminalističko istraživanje u službene prostorije PUZ-a doveden muškarac

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Jučer, 29. srpnja 2019. godine oko 13.50  sati, te sat vremena kasnije zaprimljena su dva poziva putem mobitela da je na Trgu Ante Starčevića u trgovačkom centru postavljena najvjerojatnije eksplozivna naprava. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici kako bi poduzeli  mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana. Ubrzo je cijeli prostor trgovačkog centra ispražnjen te je obavljen detaljni protueksplozijski pregled kojom prilikom nisu potvrđeni navodi dojave, te je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.
 
Od trenutka lažne dojave policijski službenici Policijske uprave zagrebačke intenzivno su tragali za mogućim počiniteljem te poduzimali mjere i radnje s ciljem njegova pronalaska.
 
Danas, 30. srpnja, u službene prostorije policije dovedena je muška osoba starosti 21 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Lažna uzbuna“.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica