Ubojstvo i samoubojstvo u stanu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Obavljen očevid u Ulici Orešje. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Nadopuna:

Dosad utvrđenim činjenicama kroz kriminalističko istraživanje potvrđena je sumnja da je kazneno djelo počinio policijski službenik oduzevši život svojoj supruzi, a potom i sebi iz službenog vatrenog oružja.
 
Ujedno koristimo priliku podsjetiti kako se kriminalističko istraživanje, u slučajevima teških kaznenih djela počinjenih na štetu obitelji i djece, provodi krajnje obazrivo, vodeći brigu o zaštiti identiteta žrtava.
 
Cijeneći interes javnosti za pojedinosti ovog tragičnog događaja, a istovremeno imajući u vidu da se radi o ocu i policijskom službeniku kao počinitelju, apeliramo da se medijsko izvještavanje provede sukladno zakonskim odredbama o zaštiti privatnosti djece te poštujući postulate novinarskog kodeksa i preporuka Pravobraniteljice za djecu o zaštiti privatnosti djece u medijima, a kako ne bi doprinijeli daljnjoj viktimizaciji djece.

Sa ciljem da se ne povrijede njihova prava, izloži dodatnoj viktimizaciji, odnosno kako bi se zaštitili interesi i prava žrtava, a posebno djece, napominjemo kako objavljivanje ili prenošenje bilo kakvih podataka, koje bi moglo dovesti do otkivanja njihovog identiteta, nosi sa sobom i kaznenu odgovornost po članku 178. Kaznenog zakona (Povreda privatnosti djeteta).
 

Jučer, 21. listopada oko 20.30 sati na području Susedgrada, Ulica Orešje, u stanu, nakon verbalnog sukoba supružnika, 43-godišnjak je vatrenim oružjem usmrtio 37-godišnjakinju, a potom počinio samoubojstvo. Očevid je uz stručnu pomoć Ekipe za očevide obavio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica