Uhićen počinitelj koji je bacio eksplozivnu napravu u Ulici Gornji Bukovac

Slika /PU_ZG/ilustracije/FOTO- Ilustracija PUZ.jpg

 Za manje od pet dana policija ga pronašla i predala pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Nedozvoljeno posjedovanje , izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.
 
Sumnja se da je osumnjičen na zasad neutvrđen način nabavio ručnu bombu da bi se potom u subotu, 11. veljače oko 1.50 sati s unaprijed stvorenom namjerom osobnim automobilom marke Citroen dovezao u Ulicu Gornji Bukovac noseći sa sobom ručnu bombu.
 
Po dolasku do kuće 41-godišnjaka u navedenoj ulici, osumnjičeni je odlučio svoju namjeru sprovesti u djelo te je zatim ručnu bombu bacio na prilazni put uslijed čeka je došlo do eksplozije koja je oštetila samu kuću, dvorište kao i dvije obližnje kuće u vlasništvu 38-godišnjaka i 69-godišnjakinje.
 
Nakon izazvane eksplozije to jest dovođenja u opasnost života i imovine, osumnjičeni se dao u bijeg osobnim automobilom s kojim se i dovezao, dok se je prilikom bijega nedaleko od mjesta eksplozije zaustavio i odbacio transportno kućište bombe na zapušteni teren, a zatim se uputio na svoju adresu.
 
Zagrebačka policija je za vozilom za koje su posumnjali da se dovodi u svezu s kaznenim djelo, detektirala kretanje te kroz kriminalističko istraživanje početnu sumnju potvrdila što je rezultiralo pronalaskom osumnjičenog i odbačenog transportnog kućišta ručne bombe, te dokazivanjem počinjenog.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica