Uhićenje na djelu

NADOPUNA:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim i 28-godišnjim bosanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teška krađa u pokušaju te izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.
Sumnja se da su osumnjičeni na zasada neutvrđen način izradili ili nabavili po jedan uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila te su jučer, 16. listopada došli do parkirališta na području Medveščaka.
Koristeći uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila onemogućili su zaključavanje parkiranog  osobnog automobila marke Ford krapinskih registarskih oznaka u vlasništvu 70-godišnjakinje.
Potom su prišli vozilu s namjerom da iz istog otuđe predmete u čemu su ih spriječili policijski službenici koji su ih na mjestu događaja uhitili.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Jučer 16. listopada oko 11.30 sati na Remetskoj cesti na Medveščaku, na parkiralištu, policijski su službenici na počinjenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u osobni automobil marke Ford Focus krapinskih registarskih oznaka u vlasništvu 70-godišnjakinje uočili dvojicu tada nepoznatih muškaraca. Nakon što su im se policijski službenici predstavili službenom značkom i iskaznicom, obojica su se dali u bijeg. Jednog od njih nekoliko metara od samog mjesta događaja sustigao je jedan od policijskih službenika te ga uz uporabu sredstava prisile- tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitio dok je drugi policijski službenik nastavio slijediti drugog muškarca prema obližnjem šumskom predjelu. Dolaskom na šumovito područje, policijski je službenik, u cilju traženja pomoći, na siguran način u zrak ispalio jedan hitac iz službenog vatrenog oružja, a ubrzo potom uz uporabu sredstava prisile- tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitio počinitelja. Oba muškarca dovedena su u službene prostorije policije gdje je utvrđen njihov identitet, a riječ je o 50-godišnjem hrvatskom i 28-godišnjem bosanskom državljaninu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Stranica