Uočen u krađi sefa iz kuće i uhićen

Potvrđena sumnja da je i prethodno počinio slično kazneno djelo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim državljaninom Italije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krađa“ i „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Naime, osumnjičeni muškarac je, sumnja se, 14. svibnja u popodnevnim osobnim automobilom marke Ford Mondeo talijanskih nacionalnih oznaka došao do Rusanove ulice gdje je parkirao vozilo i potom se uputio u Livadićevu ulicu do obiteljske kuće u kojoj se nalaze tri stana. Tada je ušao u otključani stan 82-godišnjaka, a u kojem su se u tom trenutku nalazili 82-godišnjak i 82-godišnjakinja, da bi zatim uzeo sef iz spavaće sobe kojeg je zamotao u navlaku za posteljinu. Nakon što je izašao na stubište uočio ga je 54-godišnjak koji ga je spriječio u bijegu i zadržao do dolaska policijskih službenika.
 
Također se sumnja da je 11. svibnja oko 13 sati, u cilju protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao u Ulicu Kruškovac u Zagrebu gdje je provalio u kuću 58-godišnjakinje te otuđio nakit i novac.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3000 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica