Upisano vozačima devet negativnih prekršajnih bodova i kazne zatvora od 30 dana

Prošao na znak crvenog svjetla, a upravljao bez obavljenog nadzornog liječničkog pregleda

Jučer, 31. srpnja oko 9.35 sati, u Dubravi, obavljenim nadzorom vozila i vozača, utvrđeno je da 72-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se iz smjera Štefanovečke ulice u smjeru juga gdje je skrenuo u Branimirovu ulicu te ušao u raskrižje za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo. Također je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog liječničkog pregleda.

Vozač je uhićen  i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, a kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje mu je upisano devet negativnih prekršajnih bodova.

 

Vozač prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, upravljao prekoračenom brzinom

Jučer, 31. srpnja oko 16.30 sati na Medveščaku, na Ksaverskoj cesti kod kućnog broja 29, obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je 20-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prekoračenom brzinom, odnosno uređajem za mjerenje brzine utvrđeno je da upravlja vozilom brzinom od 93 km/h na djelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Nadalje je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, zbog čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena  novčana kazna u iznosu 390 eura i kazna zatvora u trajanju od 31 dana, a kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje mu je upisano devet negativnih prekršajnih bodova.

Stranica