Upravljali osobnim automobilima bez položenih vozačkih ispita i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Trojici vozača izrečene su novčane kazne, a jednom vozaču uvjetna zatvorska kazna

U ponedjeljak, 18. siječnja oko 12.10 sati u Ulici Granešina policijski su službenici zaustavili osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak. Daljnjim provjerama je utvrđeno da je automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje. Nesavjesni vozač je uhićen te prepraćen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je sljedećeg dana doveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Sud ga je proglasio krivim te mu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 11.200 kuna.
 
Istog dana oko 19.45 sati na Čulinečkoj cesti, policijski su službenici tijekom nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravljao 42-godišnjak. Vozač je uhićen te smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a sljedećeg dana doveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Sutkinja ga je proglasila krivim te mu izrekla novčanu kaznu od 10.200 kuna.
 
Dva sata kasnije u Ulici Štefanovec, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom upravljao 39-godišnjak. Vozač je uhićen, smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a zatim doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sutkinja ga je proglasila krivim te mu izrekla novčanu kaznu od
12.000 kuna.
 
U utorak, 19. siječnja oko 11.30 sati, prilikom nadzora prometa u Južnoj ulici, policijski su službenici zaustavili osobni automobil riječkih registarskih oznaka kojim je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije upravljao 29-godišnjak. Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sutkinja ga je proglasila krivim i izrekla mu kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, uvjetno na 6 mjeseci kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

FOTO: Ilustracija

Stranica