Upute o tome gdje se nalazi vozilo koje treba oštetiti, dobio mobitelom

Slika /PU_ZG/ilustracije/PUZ-logo.jpg

Sumnja se da je 31-godišnjak potaknuo 39-godišnjaka da izazove požar automobila 24-godišnjakinje

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu 24-godišnjakinje dok se 31-godišnjak sumnjiči da je počinio isto kazneno djelo poticanjem.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak, uslijed dugotrajnih nesuglasica s 24-godišnjakinjom, s namjerom da joj učini štetu, 19. listopada 2023., nagovorio i potaknuo 39-godišnjaka da izazove požar automobila oštećene nakon čega je 39-godišnjak istoga dana u ranojutarnjim satima, oko 5.15, pješice došao na adresu stanovanja oštećene u Đelekovečku ulicu, a prema uputama koje mu je 31-godišnjak davao mobitelom.
 
Sumnja se da je 39-godišnjak prišao osobnom automobilu marke Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu oštećene nakon čega je automobil polio lakozapaljivom tekućinom i otvorenim plamenom izazvao požar, a zatim se pješice udaljio do obližnje Aleje lipa, gdje ga je u osobnom automobilu marke Daewoo zagrebačkih registarskih oznaka dočekala zasad nepoznata osoba da bi se potom oboje automobilom odvezli u Sesvete, gdje je osumnjičeni 31-godišnjak u to vrijeme stanovao.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu dok je osumnjičeni 39-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku. Osumnjičeni 31-godišnjak za sada je nedostupan te se za njim intenzivno traga.
 
VEZANE VIJESTI:

https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/ostecenje-tudje-stvari-nadopuna-informacije-pozar-osobnog-automobila-od-19-listopada/95507
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/pozar-osobnog-automobila-95494/95494

Stranica