Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor, PGP Zagreb i PGP Bregana

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2012/26.3/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

U kući susreta Tabor u Samoboru održana je danas duhovna priprava povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, koju je vodio fra Zvjezdan Linić. Za noć Kristova uskrsnuća koje daruje svjetlo zapaljeno iskrom ljubavi koju Golgota nije mogla utrnuti pripravljali su se djelatnici PU zagrebačke (njih tridesetak) koji rade u Sektoru za granicu, PP Samobor, Postaji granične policije Zagreb i Postaji granične policije Bregana. Prije svete mise bila je mogućnost za ispovijed kod fra Zvjezdana.

Svetu misu je služio fra Zvjezdan uz koncelebraciju policijskog kapelana vlč. Davida Klarića. U svojoj propovijedi fra Zvjezdan je govorio o događaju kada je Božji glasnik, anđeo Gabrijel navijestio Djevici Mariji da će začeti i roditi Sina Božjega. U današnjem blagdanu Blagovijesti dobro osjećamo da to bijaše odlučujući čas za sve ljude: Bog je došao među nas i Marija bijaše tu, da primi Boga, koji postade čovjek u naše ime. Emanuel – Bog među nama. Sam Bog dao je Mariji posebno mjesto, izabravši je za Isusovu Majku. Ta ponuda neba čekala je Marijin odgovor. Marija je rekla svoje životno predanje: „Evo službenice Gospodnje!“ Služenje je prihvatila kao poslanje. To je poruka i nama da prihvatimo naš život kao poslanje i služenje za druge. Marija se potpuno predaje Božjoj Riječi. Postanimo svjesni da je to nadasve i naš kršćanski poziv, naglasio je fra Zvjezdan.

Nakon mise policijski kapelan vlč. Klarić zahvalio se fra Zvjezdanu na spremnosti održavanja ovakvih duhovnih priprava. U molitvi, po nakani svakoga tko je to želio, fra Zvjezdan je završio današnju duhovnu obnovu.

Zahvalni smo Gospodinu na zajedništvu koje smo doživjeli u kući Tabor, a veliko „Hvala“ i fra Zvjezdanu.

 



Stranica