Uz edukativnu predstavu „Dan kao san“, za senzibilizaciju osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom kako ne bi postali žrtve kaznenih djela

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/OŽUJAK/27-3- Dan kao san/IMG-20240327-WA0001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preventivni projekt „Dan kao san“ Ravnateljstva policije i partnera

FOTO: PU zagrebačka
 
U srijedu, 27. ožujka 2024. godine, u dvorani 3 Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci u Horvaćanskoj cesti 54, u organizaciji Ravnateljstva policije, Policijske uprave zagrebačke, Gradskog društva Crveni križ Zagreb i partnera održan je preventivni projekt pod nazivom „Dan kao san“, za građane s područja mjesnog odbora grada Zagreba.
 
Cilj programa je senzibilizacija osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom na sigurnosne probleme svakodnevnog života i na važnost samozaštitnog ponašanja, kako ne bi postali žrtve kaznenih djela, ponajviše onih imovinskog karaktera poput prijevara.
 
U dramsko-glazbenom programu prikazana je edukativna predstava „Prevareni“, scenarista i režisera Ive Gregurevića, gdje se na zanimljiv, edukativan, neposredan i duhovit način uz pomoć glumaca i glumačke umjetnosti kroz kazališni izričaj, građane uči o temama i događajima iz njihovog svakodnevnog života, a odnose se na područje sigurnosti.

Programu su prisustvovali državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova doc.dr.sc Irena Petrijevčanin, zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije Adrijana Bago, načelnik Uprave za javni red i sigurnost Dragan Tokić te načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

Po završetku programa, svim okupljenima je omogućeno mjerenje krvnog tlaka, mjerenje spirometrijskih parametara te provjera razine šećera u krvi od liječnice Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i patronažnih sestara iz Doma zdravlja Zagreb-Zapad.
 

Stranica