Uz glazbeno-scenski program i edukativni mjuzikl održana preventivna akcija „Poštujte naše znakove“

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Rujan/27-9-22/foto06.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

S policijom kroz igru i umjetnost, do znanja o prometnoj kulturi

FOTO: PU zagrebačka
 
Danas prijepodne u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži i partnerima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa održana je preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Poštujte naše znakove“.
 
Ova akcija provodi se već 27.-u godinu za redom s ciljem podizanja svijesti o važnosti poštivanja prometnih propisa i učenja najmlađih sudionika u prometu o potencijalnim opasnostima. Cilj današnje manifestacije je edukacija djece na temu prometne sigurnosti odnosno da ih se u prvim danima škole pripremi za sigurno sudjelovanje u prometu, uz neizostavnu senzibilizaciju roditelja, kao i ostalih odraslih sudionika u prometu, posebice vozača. Djeca i mladi posebno su ugrožena skupina u prometu, prvenstveno zbog svoje dobi, razvojnih ograničenja, neiskustva i nemogućnosti sagledavanja opasnosti i rizika u prometu te mogućih teških posljedica.
 
Sigurnost djece u prometu jest briga i odgovornost odraslih koji moraju poduzeti sve kako bi ih zaštitili. 
 
U sklopu današnje manifestacije izveden je glazbeno-scenski program i edukativni mjuzikl za najmlađe „Đak veseljak i prometni znak“ kojim se djecu kroz glazbu i igru uči prometnim pravilima i značenju prometnih znakova, a djeca su pjesmom i odgovarajući na pitanja policijskih službenika aktivno i s veseljem sudjelovala u edukaciji.
 
„Policija će vas zajedno sa svojim partnerima i prijateljima naučiti puno toga važnog o pravilnom ponašanju u prometu i prometnim znakovima, zato ih pažljivo slušajte, jer, kao i uvijek, kada je riječ o prometu, prometnoj kulturi i prometnoj sigurnosti, posebice za one najmlađe, policija je za vas uvijek tu“, riječi su kojima se djeci obratio Velimir Tišma, voditelj Službe prevencije u Policijskoj upravi zagrebačkoj.
 
Nakon edukativnog mjuzikla, djeca su imala priliku družiti se s policajcima, djelatnicima Crvenog križa i vatrogascima, a podijeljeni su i im i prigodno-edukativni materijali i korisni pokloni koji su posebno razveselili mališane. Na šarenom prometnom poligonu s puno zabavnih sadržaja, postavljenom u predvorju koncertne dvorane, uz pomoć policajaca djeca su imala priliku naučiti sigurno, pravilno i oprezno koračati cestom.
 
„Prometni odgoj i obrazovanje djece u prometu, a posebice poznavanje prometnih propisa imaju veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa“, naglasio je voditelj Službe prevencije u Policijskoj upravi zagrebačkoj g. Velimir Tišma.
 
 

Stranica