Misno slavlje uoči Dana policije

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Rujan/Heinzelova/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svetoj misi kojom se obilježio i spomen na sve službenice i službenike Policijske uprave zagrebačke, prisustvovao je načelnik Marko Rašić sa svojim suradnicima

FOTO: PU zagrebačka

Uoči Dana policije koji se obilježava 29. rujna kada je i blagdan Svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, danas je u zgradi Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj 98, don Marin Drago Kozić, kapelan Policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ Policijske uprave zagrebačke služio svetu misu za Policijsku upravu.
 
Svetoj misi kojom se obilježio i spomen na sve službenice i službenike Policijske uprave zagrebačke, prisustvovao je načelnik Marko Rašić sa svojim suradnicima, a na istoj je bio i niz rukovoditelja ustrojstvenih jedinica i drugog vjerničkog puka simboliziravši tako zajedništvo svih i ne samo na Dan policije.
 
Prenijevši pozdrav i misao vojnog ordinarija biskupa msgr. Jure Bogdana, spomenuvši se zajedništva u uvodnom djelu, don Kozić podsjetivši na svoje desetogodišnje  djelovanje u Policijskoj kapelaniji i policijskoj upravi, započeo je Svetu Misu zazivajući preko Svetog Mihovila blagoslov Gospodina na sve službenike Policijske uprave zagrebačke te milost i oprost za sve onih koje nema.
 
Svetkovina sv. Mihovila poziva nas prije svega na dar zajedništva, u tome zajedništvu predstoji nam borba, borba sa grijesima oholosti i zavist koji nas udaljavaju od Boga.

Potencijal koji imamo kao ljudi i kao profesionalci u obavljanju policijskih zadaća treba razvijati s ciljem sudjelovanja u stvaranju boljeg mjesta za život . Nije trenutak za rasipanje i zanemarivanje vremena  koje nam je darovano da napravimo svi zajedno pozitivni pomak u svijetu oko sebe. U policijskom poslu svaka teška situacija učvrstiti će ustrajnost u činjenju dobra.
 
U svojem nagovoru podsjetio je don Marin Drago Kozić kako zahvalnost i osjećaj zajedništva, pronađemo pravi put prema miru i ispunjenju , te baš  kao i Sveti Mihovil za života napraviti rez i odlučiti se staviti znanje i „svoje ruke“  na raspolaganje  ljudima s potrebama.  Obrativši se svima okupljenima, napomenuo je kako kroz već spomenuto građenje zajedništva, nastavimo pratiti putokaz sigurne nade usmjereno braneći vrijedno i pozitivno snagom Duha Svetoga i zagovorom Svetog Mihovila.
 
Na nama je dozvoliti Bogu da uđe u naše živote, te prepoznajući ljudske i kolegijalne vrijednosti ostvarivat one vrijednosti i moralne vrline kojima se inače ponosi Policijska uprava zagrebačka.
 
U spomen na one koje nisu s nama, zazivom zagovora Svetog Mihovila i završnim blagoslovom, vjerujemo kako stvaramo one vrijednosti koje učvršćuju povjerenje u Policijsku upravu zagrebačku, te kroz suradnju s građanima i tijelima društva, zajednički jačati osjećaj društvenog dobra.

Stranica