VIDEO: Osumnjičeni da su u prostoru udruge omogućili konzumiranje droge

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/SVIBANJ/VIDEO I FOTO 13 5 2024/FOTO3.jpg

U prostoru kluba na Medveščaku kod 21 osobe pronađene razne vrste droge

VIDEO/FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Omogućavanje trošenja droga“ te nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela pomaganjem.
 
Sumnja se da je 52-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kao osoba ovlaštena za zastupanje i predsjednik udruge građana sa sjedištem u Zagrebu, koju je osnovao u cilju zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog načina življenja, suprotno ciljevima udruge od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge na Medveščaku vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost-noćni klub te taj prostor stavljao na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba.
 
Sumnja se da su te osobe u prostor dolazile prema posebnim uputama koje su se dijelile ili osobnim kontaktom ili putem društvenih mreža, a s ciljem izbjegavanja nadzora inspekcijskih službi i policije, s obzirom da su se u prostoru većinom okupljale osobe sklone konzumiranju droga, dok je ulaz u prostor bio ograničen na način poznat samo određenom broju osoba i to tako da je posjetitelje na ulazu dočekivao osumnjičeni 58-godišnjak. Naime, prema prethodnim uputama 52-godišnjaka, on je obavljao poslove redara i putem sustava video nadzora pratio dolazak osoba, a tek nakon procjene da se ne radi o službenim osobama nadležnim za provođenjem nadzora, zasebno ih je puštao u objekt na način da ih je osobno uvodio kroz više vrata, čime je ulazak u prostor bio omogućen samo ograničenom broju posjetitelja koji su bili upoznati s takvim posebnim načinom ulaska kao i činjenicom da se u njemu može konzumirati droga.
 
KLIKNITE I POGLEDAJTE VIDEO:

 

Jučer, 12. svibnja u ranojutarnjim satima policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su raciju u prostorijama Udruge kojom prilikom su obavili provjeru identiteta i pregled 62 osobe. Ukupno 21 osoba starosti od 19 do 67 godina zatečena je u počinjenju prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga odnosno kod njih su pronađene različite vrste droga za osobnu upotrebu i to konoplja tipa droga, smola konoplje tipa droga, amfetamin, MDMA, kokain i psilocibin. Ujedno, djelatnici Državnog inspektorata Republike Hrvatske, proveli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
 
Temeljem sudskog naloga, policijski su službenici obavili pretragu prostora udruge kojom prilikom je pronađeno 12,7 grama marihuane pakirane u pet paketića, 34,3 g anfetamina pakiranog u sedam paketa, 0,7 g kokaina, 18 tableta droge MDMA pakirane u četiri paketa, jedna bočica ispunjena tekućinom droge GBL, tri „jointa" ukupne mase 2,15 g i digitalna vaga.
 
VIDEO:


Osumnjičeni 52-godišnjak i 58-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu dok je 21 osobi uručena obavijest o počinjenom prekršaju sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Stranica