VIDEO: Plan za berbu, koja je trebala biti kroz mjesec dana, „pomrsila“ policija

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Ožujak/Droga labosi 4322/Slika 3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cijelu kuću na području Dubrave pretvorio u laboratorij

FOTO I VIDEO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom razdoblju, u kući na području Dubrave uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu te ju po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na nezakonitom tržištu.
   
Naime, pretragom kuće u kojoj prebiva osumnjičeni, policijski su službenici pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je pronađeno sedam šatora s uređajima za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja, a u kojima je pronađeno zasađeno ukupno 128 komada stabljika marihuane visine od 50 do 160 cm, 5,0 grama marihuane, zatim 5884,0 grama cvjetnih vrhova, lišća i granja marihuane pakirano u pet plastičnih vreća, digitalna vaga s tragovima droge i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica