Više osumnjičenih za prostituciju

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/lipanj 2020/Organizirani, 26-06-2020/Foto 1.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, u suradnji i koordinaciji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i Općinskim državnim odvjetništvom u Novom Zagrebu, proveli kriminalističko istraživanje nad četiri ženske osobe starosti 26, 46, 37 i 52 godine i jednom muškom osoba starosti 42 godine, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela „Prostitucija“.
 
Naime, sumnja se da su prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe i drugoga pribave nepripadnu imovinsku ili drugu korist, od početka svibnja do 25. lipnja 2020. godine mamili, vrbovali i poticali ženske osobe da radi stjecanja materijalne koristi pružaju spolne usluge uz novčanu naknadu. U tom cilju su oglašavali oglase u kojima su prvo pod krinkom obične i erotske masaže tražili ženske osobe koje bi pružale navedene usluge, a potom u osobnom kontaktu sa zainteresiranim osobama dogovarali uvjete pod kojima će se pružati spolne usluge i način zarade. Nakon toga su, po tim dogovorima, objavljivali veći broj oglasa u kojima su se, također pod krinkom masaže, nudile spolne usluge za što su na području grada Zagreba prethodno unajmili više stanova te pribavili „radne telefone“ na koje su se javljale osumnjičene ženske osobe koje su telefonski stupale u kontakt sa zainteresiranim muškim osobama kojima su se lažno predstavljale i s njima dogovarale vrijeme, vrstu i cijenu usluge te ih potom upućivale u stanove gdje su im ženske osobe pružale spolne usluge. Pored toga osumnjičene osobe su, po prethodnom dogovoru ženske osobe, upućivale na ranije dogovorene adrese, gdje su im pružane spolne usluge te ovisno o vrsti i vremenu trajanja pružanja usluge, cijena je iznosila više tisuća kuna.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage stanova tijekom kojih je pronađeno više mobilnih uređaja i novac.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica