Vozači zbog prekršaja u prometu prijavljeni nadležnom sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/motociklist VG.jpg

Izrečene im novčane kazne i zaštitne mjere

FOTO: Ilustracija

U četvrtak, 7.  rujna 2023. godine u 20.30 sati u Zagrebu na Slavonskoj aveniji kod kućnog broja 51,  policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 35-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, odnosno vozačka dozvola mu je poništena. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (1,10 g/kg) zbog čega je uhićen i smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je  novčanom kaznom u iznosu od 1710 eura.
 
Istog dana, 7.  rujna 2023. godine u 22.35 sati na kolniku Heinzelove ulice kod Planinske ulice, u nadzoru prometa su policijski službenici zatekli 47-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (2,09 g/kg) upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Vozač je smješten na otrježnjenje i nakon toga odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 800 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U petak, 8.  rujna 2023. godine  u 18.50 sati u Sesvetama u Ulici Podolnica kod kućnog broja 2, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su u nadzoru prometa zatekli 64-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (1,61 g/kg) upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski sud u Sesvetama gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1000 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U petak, 8.  rujna 2023. godine u 23.15 sati je 54-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,98 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom Remetinečki gaj u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja  2/J zaustavio se na kolniku, a potom neoprezno krenuo vožnjom unazad skrećući na parkirališni prostor s južne strane kolnika u smjeru jugoistoka te je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta. Također je utvrđeno da 54-godišnjak kod sebe ima nevažeću vozačku dozvolu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1610 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U subotu, 9.  rujna 2023. godine u 13.30 sati u Zagrebu, na Radničkoj cesti su tijekom nadzora prometa policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije zatekli 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke Opel kojemu je isteklo važenje prometne dozvole te je vozilo odjavljeno,  dok je također utvrđeno da je 33-godišnjak vozilom upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1710 eura.
 
Istog dana u poslijepodnevnim satima, 9.  rujna 2023. godine u 18.25 sati u Zagrebu na raskrižju Avenije Dubrava i Ulice Klin, u nadzoru prometa zatečen je 33-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1450 eura.
 
U subotu, 9.  rujna 2023. godine u 19.20 sati u Zagrebu na Prilazu Gjure Deželića,  policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su u nadzoru prometa zatekli 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača ponuđeno mu je  testiranje na prisutnost droga u organizmu koje je odbio te je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije.  Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1800 eura
 

Stranica