XXII. natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/spj natjecanje 3-5-19/20190503_091935.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas, 3. svibnja 2019. u Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Zagrebu u Ulici Božidara Magovca 103 održano je XXII. natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije, a istodobno je održano i  XXVII. natjecanje “Sigurno u prometu” koje su organizirali Hrvatski autoklub i Auto klub Sesvete, na temelju kojih će se Državno natjecanje održati krajem svibnja ove godine u Zadru.  


Prigodni program su započele dvije učenice predstavljajuću natjecateljske ekipe i njihove mentore, nakon predstavljanja održan je kratak program školaraca u kojem je bilo pjesme i plesa. Srdačnu dobrodošlicu u ime svih zaposlenika škole, te u svoje osobno, zaželjela je ravnateljica osnovne škole Gustav Krklec gđa Marija Luković, koja se ujedno zahvalila svim školama, (njih ukupno 26) odnosno svim ekipama ( njih ukupno 35) grada Zagreba i zagrebačke županije na sudjelovanju te poželjela natjecateljima, koji su ovdje glavni akteri ovog natjecanja, puno uspjeha. Uz naglasak da je ovo druga godina za redom da se natjecanje održava u toj osnovnoj školi, ravnateljica je istaknula kako su i ove godine otvorili svoja vrata za sve željne znanja. Znanja su važna za budućnost, za sigurno u prometu, za razvoj prometne kulture, razvoj biciklizma, a ujedno i za razvoj zdravog života.
 
Svečanom programu bili su nazočni, brojni uzvanici; zamjenica gradonačelnika grada Zagreba gđa. Jelena Pavičić Vukičević, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje gđa. Katarina Milković, predsjednik Autokluba Sesvete g. Željko Vizec, predstavnici Ravnateljstva policije, predstavnici Policijske uprave zagrebačke, predstavnici autokluba, predstavnici mjesnog odbora Travno, predstavnici grada Zagreba, ravnatelji Osnovnih škola i dječjih vrtića, voditelji Školskih prometnih jedinica i Sigurno u prometnu.
 
Ovom prigodom, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba gđa. Jelena Pavičić Vukičević otvorila je ovo XXII natjecanje, a učenici su je darovali znakom pažnje, cvijećem.
 
„Natjecanje se sastoji od pismenog dijela na kojem se provjerava poznavanje prometnih pravila i prometnih znakova, dok se na natjecanju “Sigurno u prometu” ocjenjuje vještina i spretnost upravljanja biciklom“ istaknula je policijska službenica Policijske uprave zagrebačke, Službe za sigurnost cestovnog prometa gđa. Ana Šestan. Ujedno je rekla da se bodovanje sastoji od dva dijela, teoretskog i praktičnog, a najuspješnija ekipa se određuje prema najviše prikupljenim bodovima iz oba dijela. Teoretski dio provodi se testovima preko računala koje je za natjecanje izradio Hrvatski autoklub.  Praktični dio sastoji se od probne vožnje biciklom i poznavanja vožnje poligonom, te 8-minutne ocjenske vožnje.
 
U ovoj školskoj godini 2018./19. na području Policijske uprave zagrebačke djeluje 25 školskih prometnih jedinica s preko 450 pripadnika, od kojih je 20 jedinica u Zagrebu, a preostalih pet u Zagrebačkoj županiji.
 
Služba za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Osnovnom školom Gustava Krkleca, organizirala je natjecanje pripadnika školskih prometnih jedinica s ciljem da im pruži mogućnost da javno prikažu svoje djelovanje, da se mogu uspoređivati u usvojenom znanju i vještinama s drugim vršnjacima, a kako bi nakon javnog predstavljanja i druge sredine potaknuli na osnivanje školskih prometnih jedinica i usvajanje prometne kulture.
 
 
Najbolja školska prometna jedinica tijekom cijele školske godine 2018./2019.
  1. mjesto (1650 bodova) – OŠ Gustava Krkleca
  2. mjesto (320 bodova) – OŠ Klinča Sela
  3. mjesto (300) bodova – OŠ Borovje
 
XXII. natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije
  1. mjesto (437 bodova) – OŠ Gustava Krkleca II.
  2. mjesto (392 boda) – OŠ Dragutina Domjanića
  3. mjesto (376 bodova) – OŠ Ljubo Babić I.
 
FOTO: PUZ
 
 
 

Stranica