Zabranom upravljanja od 3 mjeseca kažnjeno troje vozača

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policija2.jpg

Upravljali pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita i pod zabranom

FOTO: Ilustracija

Avenija Marina Držića

U petak, 27. rujna 2024. u 21.40 sati, 46-godišnjak je upravljao osobnim automobilom švicarskih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Marina Držića.

Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 4, utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,99 g/kg u organizmu te za vrijeme vožnje koristi mobitel.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do redovnog rada suda.
 
Idućeg dana odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.450 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

 

Ulica Hrvatske bratske zajednice

U subotu, 28. rujna u 00.45 sati, 32-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se ulicom Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. 

Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja sa Slavonskom avenijom, utvrđeno je da je upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.

 Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do redovnog rada suda, nakon čega je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna od 1000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
 

Ulica Tadije Smičiklasa

U nedjelju, 29. rujna oko 1.13 sati, 29-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Ulicom Tadije Smičiklasa u smjeru sjevera.

Nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 20, utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,83 g/kg u organizmu te za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Vozačica je uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do redovnog rada suda, nakon čega je odvedena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje joj je izrečena novčana kazna od 2.640 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Stranica