Zagrebačka policija otkrila trojac koji je otuđivao vozila dok je kod jednog od njih pronađeno 28,5 kilograma marihuane

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/RUJAN/AUTI obrada - droga 15921/auti 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Od tri vozila vrijednosti 815.000 kuna sva tri vraćena vlasnicima

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 41, 49 i 44 godine zbog više kaznenih djela.  
 
Naime, sumnja se da su 41-godišnjak i 49-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“ i kazneno djelo „Krivotvorenje isprava“ tako što su krajem 2020. godine, u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari i stjecanja protupravne imovinske koristi, došli u podzemnu garažu u Bužanovoj ulici. Potom su, sumnja se, prišli parkiranom i zaključanom osobnom automobilu marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 32-godišnjakinje, nasilno ga otvorili i prikladnim ga alatom stavili u pogon. Vozilom su se zatim udaljili s mjesta događaja da bi na nepoznatoj lokaciji na području grada Zagreba, u namjeri prikrivanja kaznenog djela, na otuđeno vozilo montirali nepripadajuće švicarske registarske oznake. Dva dana kasnije, prilikom granične kontrole na području Županje, policijski su službenici utvrdili da je riječ o ranije otuđenom vozilu te je ono, nakon provedenih službenih radnji, vraćeno vlasniku.
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke potvrdili sumnju da su 41-godišnjak i još jedna za sada nepoznata osoba zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“. Naime, sumnja se da su tijekom srpnja 2019. godine, u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari i stjecanja protupravne imovinske koristi, zajedno došli u Bednjansku ulicu, prišli osobnom automobilu marke Land Rover zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, nasilno ga otvorili, a potom i uporabom prikladnog alata stavili u pogon. Vozilom su se, sumnja se, zatim zajedno dali u bijeg.
 
Također, kriminalističkim je istraživanjem potvrđena sumnja da su 41-godišnjak i 44-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“ na štetu 58-godišnjaka. Naime, sumnja se da su između 2. i 3. rujna 2019. godine, u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari i stjecanja protupravne imovinske koristi, zajedno došli u Reljkovićevu ulicu i prišli osobnom automobilu marke Land Rover varaždinskih registarskih oznaka u vlasništvu 58-godišnjaka te ga nasilno otvorili. Potom su, sumnja se, uporabom prikladnog alata vozilo stavili u pogon te se njime zajedno dali u bijeg.
 
Oba automobila pronađena su nekoliko dana nakon otuđenja na području Zagreba.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavi su pretragu doma i drugih prostorija osumnjičenog 49-godišnjaka, pri čemu su u stanu na području Novog Zagreba, kojim se osumnjičeni koristi, pronašli oko 28,5 kilograma konoplje tipa droga pakiranih u 28 paketa. Protiv njega je ponesena i kaznena prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelaNeovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Materijalna šteta iznosi oko 815.000 kuna (obeštećeno).
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 49-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok se za 41-godišnjakom i 44-godišnjakom intenzivno traga.“

Stranica