Zagrebačka policija podnosi Optužni prijedlog protiv dvojice organizatora neprijavljenih javnih okupljanja

Slika /PU_ZG/ilustracije/puz foto.jpg

Kriminalističko istraživanje se nastavlja

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljena javna okupljanja koja su se u subotu, 20. studenoga održala na Trgu bana Josipa Jelačića i u Ulici Prisavlje u Zagrebu.
 
Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica 51-godišnjaka kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javno okupljanje, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima.
 
Iz navedenog razloga, temeljem članka 109. a stavka 1. Prekršajnog zakona,  policijski službenici su obojici uručili Obavijest da će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1. i članka 16. stavka 1. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1. istog Zakona. 
 
Policijska uprava zagrebačka nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja.

Stranica