Zagrebačka policija u suradnji s Carinskom upravom potvrdila sumnju u nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu duhanom 28-godišnjaka i 23-godišnjaka

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg

U unajmljenoj kući u Dubravi držali duhan i cigarete za daljnju prodaju

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa Carinskom upravom, Područnom jedinicom- Službom za mobilne jedinice Zagreb, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 28 i 23 godine.
 
Sumnja se da su osumnjičeni, zajedno i prema prethodnom dogovoru, s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, odlučili neovlašteno kupiti i prodavati robu čiji je promet zabranjen odnosno regulirano posebnim propisima.

Naime, sumnja se da su osumnjičeni od zasad nepoznate osobe u točno neutvrđenom razdoblju kupili veću količinu cigareta i sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Sumnja je potvrđena obavljenom pretragom kuće na području zagrebačke Dubrave koju je unajmio 28-godišnjak tijekom koje je pronađeno 10 120 kutija cigareta te oko 257 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u više plastičnih vrećica bez markica kojima se označavaju duhanski proizvodi.
  
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće protiv njih predano nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica