Zagrebačka policija uhitila još jednog lažnog „kolegu“

Slika /PU_ZG/ilustracije/Vozilo.jpg

Oštećene bi dovodio u zabludu da bi mu naposljetku predale novac i bankovne kartice s kojima bi podizali novac te kupovali proizvode

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela „Prijevara“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju te šest kaznenih djela „Računalna prijevara“ od kojih su tri ostala u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je sredinom i krajem 2021. godine u dogovoru sa zasad nepoznatom osobom, a sve u cilju ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi po prethodnom telefonskom pozivu i lažno prikazanim činjenicama o krivotvorenom novcu, došao do stanova dvije oštećene na području Medveščaka i Črnomerca.
 
Ulaskom u stanove 25-godišnjak je nastavio lažno prikazivati činjenice, predstavljajući se kao policijski službenik da bi mu potom oštećene predale novac, bankovne kartice i pinove s kojima je na bankomatima podizao novac.
 
Tu nije bio kraj protupravnog ponašanja osumnjičenog te se tako sumnja da je u siječnju 2022. godine na području Dubrave i Medveščaka počinio još osam kaznenih dijela na gotovo identičan način tako da je lažnim prikazivanjem činjenica i predstavljajući se kao policijski službenik, oštećene doveo u zabludu nakon čega bi mu njih tri predale novac, kartice i nakit, dok je jedna oštećena posumnjala u istinitost priče te je osumnjičeni ništa ne otuđivši pobjegao.
 
Po izlasku iz stana, 25-godišnjak bi se sastajao sa zasad nepoznatim osobama i na bankomatima s otuđenim karticama podizao novac te kupovao proizvode dok im isto u tri navrata nije uspjelo.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 30.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica