Zagrebačka policija za vikend provela izvanrednu akciju nadzora taksi vozila

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto100.jpg

U vremenu od 18 do 2 sata utvrđeno 35 prekršaja vozača koji obavljaju uslugu taksi prijevoza putnika dok su druge institucije utvrdile 21 prekršaj iz njihove nadležnosti

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u noći s petka na subotu, 12. na 13. srpnja 2024. godine, u suradnji s predstavnicima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta, Državnog inspektorata te Komunalnog redarstva Grada Zagreba proveli su preventivno-represivnu akciju nadzora taksi vozila na području Grada Zagreba u zonama Autobusnog i Željezničkog kolodvora, s ciljem podizanja više razine sigurnosti u cestovnom prometu te s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.

Tijekom akcije, policijski službenici su ciljano nadzirali vozače koji obavljaju uslugu prijevoza putnika taksi vozilima, a nadzorom je bilo obuhvaćeno ukupno 77 vozila i vozača pri čemu je utvrđeno 35 prekršaja i to:
 
  • 10 prekršaja tehnički neispravnog vozila,
  • 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 1 prekršaj uklanjanja prometnog znaka,
  • 1 prekršaj bacanja otpadaka iz vozila,
  • 6 prekršaja nepoštivanja prometnog znaka.

Također, utvrđen je 21 prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu u nadležnosti Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Stranica