Zagrebačka policija zaustavila niz lažnih prevaranata na štetu starijih osoba

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/LIPANJ/7-6-DRSKE/naslovna 1.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nudili usluge masaže kako bi se domogli novca i zlatnog nakita

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana starosti 55 i 35 godina zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela teških krađa (drskih krađa) na štetu starijih osoba.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici potvrdili svoju sumnju za osumnjičeni dvojac koji je po dogovoru na području Grada Zagreba od kraja ožujka do kraja svibnja 2024. počinio više kaznenih djela teških krađa (drskih krađa). Kaznena djela činili su način da je osumnjičena 35-godišnjaka prvo telefonom pozivala starije građane i lažno se predstavljala kao medicinski zaposlenik na koji način je dovodila oštećene osobe u zabludu da pruža usluge masaže. Nakon toga, dolazili su do oštećenih u njihov stan, kojom prilikom je osumnjičeni 55-godišnjak simulirao masiranje oštećenih i odvlačio pažnju za koje vrijeme je 35-godišnjakinja također ulazila u stan, ali da za to oštećeni nisu znali, pretraživala bi sobe, ormare, torbice i otuđivala pronađeni novčani iznos.

Novčani iznos koji su otuđivali je od 60 eura do 12.000 eura. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 18.300 eura.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su u zakonskom roku predani u pritvorsku policijsku jedinicu, dok je nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće.
 
Kriminalističkim istraživanjem je kod osumnjičenih pronađeno više odjevnih predmeta kojima su se maskirali, veći novčani iznos i zlatni nakit u vezi čega će se nastaviti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja porijekla novca i zlatnog nakita.
 
 
Vezane vijesti:
 
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/drski-kradljivac-otudjio-novac-97246/97246
 
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/otudjen-novac-na-maksimiru-97456/97456
 
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/teska-kradja-na-drzak-nacin-97606/97606
 
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/teska-kradja-na-drzak-nacin-97738/97738

Stranica