Zagrebački policajci vratili ranije otuđeno vozilo vlasniku

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Osumnjičeni kazneno prijavljen

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe opisano u članku 229. stavak 2. Kaznenog zakona na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Puli.
 
Naime, sumnja se da je tijekom noći s 6. na 7. listopada 2024. godine, osumnjičeni s ranije stvorenom namjerom da oduzme tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoji, došao na ograđeni prostor autopraonice u Velikoj Gorici, Šandora Breščenskog, gdje je prvotno ispod prostora nadstrešnice pronašao ključ osobnog vozila, nakon čega je prišao parkiranom vozilu marke Renault Megane pulskih registarskih oznaka vlasništvo leasing poduzeća te ključem otključao vozilo, ušao u isto, stavio vozilo u pogon te se odvezao. Nakon toga, otuđeno vozilo je parkirao na parkiralištu u neposrednoj blizini adrese njegovog stanovanja, gdje su ga 12. listopada 2024. pronašli policijski službenici.
 
Pronađeno vozilo nakon obavljenog očevida, policijski službenici su vratili vlasniku.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, dok se osumnjičeni od ranije nalazi u Zatvoru u Zagrebu.
 
Vezana vijest:
 
https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/policijski-sluzbenik-tesko-ozlijedjen-osumnjiceni-bez-ozljeda/99192
 
 
 

Stranica