Zaposlenici upravnih poslova posumnjali u valjanost dokumenata državljanina Velike Britanije

Slika /PU_ZG/ilustracije/logo PUZ.JPG

S namjerom ostvarivanja prava na boravak predočio lažne podstanarske ugovore

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Velike Britanije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“ i „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.
 
Sumnja se da je na samom kraju ožujka i početkom travnja 2023. godine, u dva javnobilježnička ureda u Zagrebu, svjestan da je sadržaj koji ovjerava neistinit, ovjerio dva podstanarska ugovora o najmu s ciljem da takve dokumente iskoristi za dobivanje nepripadajućeg prava boravka u Republici Hrvatskoj. Potom je, početkom svibnja 2023. godine, u službenim prostorijama upravnih poslova, s namjerom ostvarivanja prava na boravak, kao javne isprave predočio takve lažne podstanarske ugovore kao vjerodostojne, iako svjestan da nikada nije boravio niti ima namjeru boraviti na navedenoj adresi. Međutim, u namjeri nije uspio budući da su zaposlenici upravnih poslova posumnjali u valjanost dokumenata koje je predočio.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica