Zaprimljeno više anonimnih dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na više lokacija pravosudnih tijela- nadopuna

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti

FOTO: Ilustracija

NADOPUNA: 20 sati

Nakon završenih svih provjera 27 anonimno zaprimljenih dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u 12 objekata pravosudnih tijela i 15 trgovačkih centara na području Policijske uprave zagrebačke utvrđeno je da su sve dojave lažne. Provedenim mjerama i radnja nije potvrđena istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama te vezano za navedene anonimne dojave policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
NADOPUNA: 14.20 sati
 
Daljnjim obavljenim pregledom na području Zaprešića u trgovačkom centru te u jednom pravosudnom tijelu u Zagrebu u Berislavićevoj ulici nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi.
 
NADOPUNA: 13.50 sati
 
Daljnjim obavljenim pregledom u Ivanić Gradu te u jednom pravosudnom tijelu u Zagrebu na Zrinjevcu nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi.
 
NADOPUNA: 13.25 sati
 
Daljnjim obavljenim pregledom u tri trgovačka centra i to u Ulici Vice Vukova, Slavonskoj aveniji i u mjestu Sop, Alfreda Nobila te u jednom pravosudnom tijelu u Aveniji Dubrovnik nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi.
 
NADOPUNA: 12.15 sati
 
Obavljenim pregledom u Velikoj Gorici, Sesvetama i u Zagrebu, Zrinjevac nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi.
 
Ujedno, Policijska uprava zagrebačka zaprimila je i informaciju o više anonimnih dojava o navodnoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u više trgovačkih centara na području Grada Zagreba i okolice.
 
Do sada je u jednom trgovačkom centru, u Novom Zagrebu u Aveniji Dubrovnik pregledom utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.  
 
Danas, 5. prosinca u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka je u kratkom razdoblju zaprimila informaciju o više anonimnih dojava o navodnim postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela na području grada Zagreba i okolice. Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
 
Do sada, na jednoj lokaciji u Šenoinoj ulici, pregledom nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te u slučaju bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog događaja, da se građani s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja.
 
 

Stranica