Zaustavljen u prometu, pa policijski službenici otkrili da koristi krivotvorenu vozačku dozvolu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.


Sumnja se da je osumnjičeni, tijekom studenog 2021. godine kupio krivotvorenu vozačku dozvolu, od zasad nepoznate osobe te takav krivotvoreni dokument uporabio kao pravi. Naime, dana 25. siječnja 2022. godine oko 6.50 sati 31-godišnjak je upravljao kombi vozilom marke „Opel“ dubrovačkih registarskih oznaka da bi ga policijski službenici u Zagrebu u Ulici Šubićeva zaustavili tijekom redovne kontrole prometa.
 
Tijekom provođenja nadzora vozila i vozača 31- godišnjak je policijskim službenicima predočio vozačku dozvolu za koju je daljnjom provjerom utvrđeno da se radi o krivotvorenom dokumentu. Također, obavljenim nadzorom utvrđeno je kako 31-godišnjak upravlja osobnim automobilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola.  
 
Po otkrivanju djela, započeto je i dovršeno  kriminalističko istraživanje, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu, dok je za počinjene prekršaje u cestovnom prometu uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.
 
 

Stranica