Zaustavljena daljnja preprodaja droge jer je zagrebačka policija jedan laboratorij pronašla na području Maksimira, a drugi na području Medveščaka

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/Svibanj/droga22052020/foto01.jpg
  • Slika
  • Slika

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave su podnijete nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su dva kriminalistička istraživanja zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Jedno kriminalističko istraživanje dovršeno je nad 31-godišnjakom, a drugo nad 46-godišnjakom.
 
Kroz jedno provedeno kriminalističko istraživanje utvrđeno je da je 31-godišnjak protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana) u kući na području Maksimira, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga (marihuana). Pretragom njegove kuće pronađen je improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem je zasađeno ukupno sedamnaest komada stabljika konoplje tipa droga (marihuana), visine cca od 3 do 20 cm.
 
Također, drugim provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da osumnjičeni 46-godišnjak na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine konoplje tipa droga (marihuana), ekstrakta konoplje tipa droga (marihuana) i gljive koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin, koje je potom skrivao u svom stanu na području Medveščaka. S ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana), uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorio je uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga (marihuana) radi daljnje preprodaje.
 
Pretragom njegovog stana pronađen je improviziran laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem su zasađene ukupno 102 stabljike marihuane. Ujedno, pronađeno je i 5 ml ekstrakta marihuane, 814 grama marihuane i 10 grama gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin.
 
FOTO: PU zagrebačka
 

Stranica